Vláda stiahla z rokovania reformu národných parkov

NETKY.SK • 20 Október 2021, 13:20 • 2 min
Vláda stiahla z rokovania reformu národných parkov

BRATISLAVA - Vláda na dnešnom zasadnutí nerokovala o reforme národných parkov. Poslanecký návrh novely zákona, ktorý ju prináša, z programu stiahli.

slovakia

left justify in out

Budaj s ministrom pôdohospodárstva Samuelom Vlčanom má nachystať memorandum, ktoré má rozptýliť obavy z presunu štátnych pozemkov v národných parkoch pod ochranárov.

 

img

 

"Prebehne rokovanie. Keď nezískam súhlas, predložím to na vládu a budem to predkladať aj v Národnej rade SR počas celého volebného obdobia," avizoval Budaj. Memorandum chce zverejniť na budúci týždeň v pondelok (25. 10). O návrhu by sa malo hlasovať na aktuálnej schôdzi parlamentu.

 

img

 

Predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár odmieta, že by hnutie reformu blokovalo. Argumentuje, že proti sú aj niektorí poslanci OĽaNO či Za ľudí. "Pán Budaj vedel, prečo sa rokovanie prerušilo, nemá garantovanú jednotnú podporu ani vo vlastnom klube," hovorí Kollár. Tvrdí, že takýto návrh musí prejsť riadnym legislatívnym procesom a nemá sa predkladať cez poslanecký návrh.

 

img

 

Kollár minulý týždeň vyhlásil, že Sme rodina stiahne podpisy spod novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorá má zabezpečiť prevod štátnych pozemkov v národných parkoch pod ochranárov. Hnutie má výhrady a pokiaľ sa jeho argumenty nezohľadnia, koalícia nemá rátať s podporou jeho 17 poslancov. Novelu chce prijať až po zonácii národných parkov. Minister tvrdí, že OĽaNO, SaS aj Za ľudí reformu podporujú a plne za ňou stoja.

 

Prečítajte si: Hnutie Sme rodina stiahne svoj podpis z reformy národných parkov

 

img

 

"Bude škoda, ak by sme nevyužili príležitosť a neurobili veľké reformy v nemocniciach, národných parkoch, na súdoch, vo financiách alebo v otázkach spravodlivosti," povedal Igor Matovič. Verí, že nezhody v koalícii pre reformy sú len turbulencie pred tým, než sa nadýchnu a povedia si, že zásadné reformy spravia.

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies