Vláda SR na výjazdovom rokovaní na Kysuciach uvoľnila 1,153 milióna eur

NETKY.SK • 5 December 2012, 20:12 • 2 min
Vláda SR na výjazdovom rokovaní na Kysuciach uvoľnila 1,153 milióna eur

Vláda SR na výjazdovom rokovaní na Kysuciach uvoľnila 1,153 milióna eur - Slovensko Vláda SR na svojom dnešnom výjazdovom rokovaní v Krásne nad Kysucou schválila pre okresy Čadca a Kysucké Nové Mesto uvoľnenie sumy 1,153 milióna eur. Podstatná časť z tých

slovakia

left justify in out

img

Vláda SR na svojom dnešnom výjazdovom rokovaní v Krásne nad Kysucou schválila pre okresy Čadca a Kysucké Nové Mesto uvoľnenie sumy 1,153 milióna eur.
      "Podstatná časť z týchto peňazí 700.000 eur bude použitá na Kysuckú nemocnicu, predovšetkým na zlepšenie tepelno-technických parametrov budovy a riešenie havarijného stavu technických zariadení," uviedol dnes na tlačovej konferencii v Krásne nad Kysucou predseda vlády SR Robert Fico (Smer - SD) s priznaním, že "kabinet má problém dať dohromady aj 1,1 milióna eur pre ťažkú finančnú situáciu na Slovensku".
      Významným bodom rokovania kabinetu boli podľa predsedu vlády SR rozhodnutia ohľadom úsekov diaľnice D3, ktorá má zabezpečiť prepojenie SR v severo-južnom smere s Českou republikou a Poľskom. "Vláda SR dnes ministrovi dopravy Jánovi Počiatkovi (Smer – SD) uložila, aby sa zdynamizoval tento projekt, ktorý má pre región obrovský význam. Minister dopravy bol dnešným uznesením vlády zaviazaný, aby sa v priebehu roku 2013 urobili najvýznamnejšie rozhodnutia, najmä aby sa odstraňovali postupne prekážky výstavby," priblížil.
      Úlohou pre ministra Počiatka pri výstavbe je napríklad definitívne zaradiť projekt D3 Žilina – Strážov – Brodno do zásobníka europrojektov, ďalej zabezpečiť začatie výstavby úseku D3 do 31. októbra 2013. "To sa týka aj úseku D3 Svrčinovec – Skalité. Musíme ukončiť problém s majetkovo-právnym usporiadaním pozemkov na úseku D3 Čadca–Bukov-Svrčinovec do decembra 2013. Najväčšiu pozornosť sme venovali teda tomu, ako prekonať pomalosť pri výstavbe diaľnice," zdôraznil.
      "Ministrovi hospodárstva SR Tomášovi Malatinskému (nominant Smer – SD) sme uložili, aby prostredníctvom Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) vyhľadával investície prednostne s vyššou pridanou hodnotou vhodných na etablovanie v okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto," informoval.
      Šéf Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ľubomír Jahnátek (nominant Smer – SD) podľa premiérových slov dostal od vlády SR úlohy v súvislosti s optimalizáciou distribúcie a spracovania vyťaženej drevnej hmoty v regióne Kysúc štátnym podnikom Lesy Slovenskej republiky.
      Informoval zároveň, že vláda sa snažila vyjsť v ústrety veľkému množstvu obcí z okresov Čadca a Kysucké Nové Mesto, ktorým na rôzne projekty, ako sú napríklad rekonštrukcie školských jedální a iných školských zariadení, chce poskytnúť menšie či väčšie objemy finančných prostriedkov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies