Vláda SR k 70. výročiu prvého transportu do Auschwitzu

NETKY.SK • 22 Marec 2012, 08:04 • 2 min
Vláda SR k 70. výročiu prvého transportu do Auschwitzu

Vláda SR k 70. výročiu prvého transportu do Auschwitzu - Politika Vláda SR  v súvislosti so 70.

slovakia

left justify in out

img

Vláda SR  v súvislosti so 70.výročím prvého transportu z Popradu do koncentračného vyhladzovacieho tábora v Auschwitzi vyjadruje ostrý nesúhlas s akýmikoľvek  prejavmi extrémizmu, rasizmu či xenofóbie, ktoré sa žiaľ vyskytujú aj dnes, aj keď v oveľa menšej miere.
      Tieto prejavy netolerancie a násilnosti nemajú mať miesto v spolužití národov, národností a rôznych náboženstiev.
      Extrémizmus, rasizmus a xenofóbia pred sedemdesiatimi rokmi nadobudla obludné rozmery, ktoré vyústili do vyhladzovania predstaviteľov iného náboženstva, viery a rasy.
      25. marca si Slovenská republika pripomína 70.výročie prvého transportu z Popradu do koncentračného tábora v Auschwitzi. Vo vlaku vtedy bolo deportovaných 1000 mladých židovských žien a dievčat a potom nasledovali ďalšie a ďalšie transporty. Z detí, žien a mužov sa vstupom do koncentračného tábora stali čísla bez akýchkoľvek práv. Veľká väčšina z nich v koncentračných táboroch v ponižujúcich viac ako neľudských podmienkach zahynula.
      Vláda SR vyhlasuje zármutok a poľutovanie nad stratou každého ľudského života pre rasovú, ideovú, či náboženskú neznášanlivosť. Jej členovia sa zároveň zaväzujú, že sa aj teraz  aj v budúcnosti budú usilovať o to, aby sa všetkým obetiam totalitných režimov, extrémizmu, xenofóbie, či rasovej neznášanlivosti prinavrátila aj posmrtne ich ľudská dôstojnosť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies