Vláda spustila pomoc 3B pre zatvorené prevádzky

NETKY.SK • 12 December 2021, 17:27 • 2 min
Vláda spustila pomoc 3B pre zatvorené prevádzky

BRATISLAVA - V nedeľu o tom na spoločnom brífingu informovali premiér Eduard Heger, minister financií Igor Matovič (obaja OĽaNO) a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina).

slovakia

left justify in out

Prevádzky, ktoré zatvorili ku koncu novembra pre pandemické opatrenia, budú môcť za december požiadať, v prípade poklesu tržieb o viac ako 40 percent, o štátnu pomoc. Vláda tak vrátila do podpory podnikov opatrenie 3B z takzvanej prvej pomoci. 

 

img

 

Podľa Krajniaka pomôžu mikropodnikom a malým podnikom do 50 zamestnancov, najmä v oblasti gastra a cestovného ruchu. Finančná pomoc sa bude pohybovať od 450 po 810 eur na jedného zamestnanca podľa výšky poklesu tržieb.

 

Prečítajte si tiež: Milan Krajniak potvrdil, ako to bude s návštevami rodiny počas Vianoc

Pre zatvorené prevádzky, ktorým klesnú tržby od 40 do 60 percent, dajú 450 eur na jedného zamestnanca. V prípade poklesu tržieb od 60 do 80 percent to bude 630 eur. Ak tržby zatvorenej prevádzky klesnú o 80 a viac percent, štát pomôže sumou 810 eur na každého zamestnanca. „Malé podniky potrebujú najviac schému 3B aj z toho dôvodu, že väčšie podniky si vedia upraviť dochádzku zamestnancov na prekážkach v práci podľa schémy 3A tak, ako im to vyhovuje," povedal.

 

img

 

Schéma 3B pritom umožňuje, aby boli zamestnanci prítomní v práci. Príkladom je reštaurácia s okienkovým predajom. Matovič povedal, že celková suma pomoci za december bude zhruba 25 miliónov eur. Nové opatrenie označil za najpopulárnejšie. 

 

Možno vás zaujme: Sulík kritizuje konzílium odborníkov. So Sakovou našiel spoločnú reč

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona