Vláda schválila vytvorenie zahraničnej policajnej jednotky s 300 príslušníkmi

NETKY.SK • 3 November 2015, 13:14 • 2 min
Vláda schválila vytvorenie zahraničnej policajnej jednotky s 300 príslušníkmi

BRATISLAVA - Slovensko bude mať zahraničnú policajnú jednotku s 300 príslušníkmi, špeciálne určenú na ochranu schengenskej hranice Európskej únie. Jej vytvorenie dnes schválila vláda na mimoriadnom zasadnutí.

slovakia

left justify in out

Členovia kabinetu odobrili návrh ministra vnútra Roberta Kaliňáka na posilnenie Policajného zboru a samotného ministerstva vnútra. "V prípade potrebnej mobilizácie takejto jednotky do zahraničia sme schopní v priebehu 24 hodín dať dohromady 300 policajtov vrátane techniky a môžu okamžite ísť tam, kde to bude potrebné na ochranu vonkajšej schengenskej hranice," uviedol po rokovaní vlády premiér Robert Fico. Pôjde o napríklad skúsených príslušníkov hraničnej a cudzineckej polície. "Aj požiadavky zo strany FRONTEX-u podnietili vznik zahraničnej policajnej jednotky hraničného dozoru," priblížil Kaliňák s tým, že sa budú pripravovať na území Slovenska.

 

Na ich miesta nastúpi 300 nováčikov, 20 policajtov posilní Úrad na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR a ďalších 20 štátnozamestnaneckých miest pribudne Migračnému úradu MV SR. Úrad na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií sa posilňuje pre nutnosť zabezpečiť ochranu novej budovy Stáleho zastúpenia Slovenskej republiky v Bruseli. Migračný úrad získa pozície štátnych zamestnancov na všetkých úsekoch jeho činnosti vrátane menovania styčných úradníkov pre Taliansko a Grécko a poskytnutia expertov na pomoc týmto krajinám na základe výziev EASO a FRONTEX. Všetky tieto opatrenia si vyžiadajú navýšenie rozpočtu ministerstva vnútra na budúci rok o takmer osem miliónov eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies