Vláda schválila rozvojový plán podpory obrany štátu do roku 2024

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 12:24 • 2 min
Vláda schválila rozvojový plán podpory obrany štátu do roku 2024

BRATISLAVA - Vláda SR na dnešnom rokovaní schválila Rozvojový plán podpory obrany štátu s výhľadom do roku 2024. Cieľom plánu je zabezpečenie infraštruktúry, materiálu, tovarov, služieb a činnosti nevyhnutných pre zaistenie obrany štátu. Celkovo má ísť na tieto účely do roku 2024 suma 42.520.951 eur.

slovakia

left justify in out

Plán hovorí napríklad o rozvoji hlavného a záložného miesta velenia ozbrojených síl, rozvoji dopravnej infraštruktúry či zdravotníckej podpore, dodávkach stravy pre vojakov počas vojnového stavu. Požiadavky vychádzajú od Ozbrojených síl SR a do plánu sú zapojené ministerstvá či ústredné orgány štátnej správy. Rozvojový plán vychádza z Bielej knihy o obrane Slovenskej republiky, ktorú vládny kabinet schválil ešte v roku 2013.

 

V rokoch 2007 až 2014 boli na podporu obrany štátu plánované finančné prostriedky v objeme 53.456.909 eur, ktoré však museli byť upravované z dôvodu zmeny predpokladov ich finančného zabezpečenia. Reálne bolo v hodnotenom období na projekty podpory obrany štátu vyčerpaných 44.860.935 eur, čo predstavuje plnenie na úrovni 84 percent.

 

"Dosiahnutá úroveň plnenie úloh bola ovplyvňovaná najmä zložitým procesom verejného obstarávania tovarov a služieb, zdĺhavým priebehom majetkovo-právneho vyrovnania v záujmových objektoch, ale aj redukciou obranných výdavkov v kapitolách vecne zainteresovaných ministerstiev a ostatných ústredných orgánov štátnej správy," uvádza ministerstvo obrany v dôvodovej správe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies