Vláda schválila presun 55 mil. eur z OP Doprava na riešenie nezamestnanosti

NETKY.SK • 27 Jún 2012, 10:44 • 2 min
Vláda schválila presun 55 mil. eur z OP Doprava na riešenie nezamestnanosti

Vláda schválila presun 55 mil. eur z OP Doprava na riešenie nezamestnanosti - Politika Z Operačného programu (OP) Doprava sa presunie 55 miliónov eur na financovanie opatrení na podporu riešenia nezamestnanosti mladých ľudí a na zintenzívnenie podpory mal

slovakia

left justify in out

img

Z Operačného programu (OP) Doprava sa presunie 55 miliónov eur na financovanie opatrení na podporu riešenia nezamestnanosti mladých ľudí a na zintenzívnenie podpory malých a stredných podnikov. Vyplýva to z materiálu, ktorý na svojom dnešnom rokovaní odobrila vláda SR.
      Finančné prostriedky v OP Doprava sa tak znížia o 55 miliónov eur na necelých 3,8 miliardy eur. "V percentuálnom vyjadrení to predstavuje zníženie alokácie o 1,43 %," uvádza sa v dokumente, ktorý predložil na rokovanie vlády minister dopravy Ján Počiatek (nominant Smeru-SD).
      Peniaze sa presunú do OP Konkurencieschopnosť a hospodársky rast a na realizáciu projektov podporujúcich rozvoj malých a stredných podnikov. Okrem presunu financií medzi jednotlivými operačnými programami sa peniaze realokujú aj v rámci samotného OP Doprava.
      Z Prioritnej osi 4 – Infraštruktúra integrovaných dopravných systémov sa tak presunie 55 miliónov eur do Prioritnej osi 2 – Cestná infraštruktúra. Okrem výstavby diaľnic by sa tak umožnila výstavba nových úsekov rýchlostných ciest. Presunom peňazí by sa malo podľa ministerstva odstrániť riziko nevyčerpania týchto financií v prioritnej osi 4. Návrh revízie OP Doprava schválili aj členovia Monitorovacieho výboru pre OP Doprava, ktorý sa konal 31. mája a 1. júna tohto roka v Trenčianskych Tepliciach.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona