Vláda schválila pre športoviská v Banskej Bystrici takmer 3 milióny eur

NETKY.SK • 14 Marec 2018, 16:13 • 2 min
Vláda schválila pre športoviská v Banskej Bystrici takmer 3 milióny eur

BANSKÁ BYSTRICA – Banská Bystrica, ktorá sa počas uplynulého roka hrdila titulom Európske mesto športu, dostane na opravu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry spolu s biatlonovým centrom v Osrblí 3 000 000 eur. Rozhodla o tom v stredu vláda na svojom zasadnutí.

slovakia

left justify in out

Podľa schváleného materiálu z tejto sumy pôjde na modernizáciu tréningového centra Mestského mládežníckeho futbalového štadióna 730 000 eur. Na rekonštrukciu športového areálu Základnej školy Radvanská 1 v meste pod Urpínom je určených 450 000 eur a na revitalizáciu, respektíve prestavbu banskobystrického zimného štadióna, ktorý má v správe mestská obchodná spoločnosť MBB, má ísť 1 570 000 eur.

 

"Banská Bystrica v budovaní športovej infraštruktúry dlhodobo zaostávala. Som rád, že aj vďaka titulu Európske mesto športu 2017 dnes môže byť inšpiráciou pre ďalšie mestá. Teší ma, že vytváranie podmienok na športovanie bola dobrá cesta, ktorá nakoniec priniesla financie do veľkých športových investičných projektov," reagoval primátor Ján Nosko.

 

Sumu 250.000 eur schválila vláda pre Slovenský zväz biatlonu na rozvoj a dobudovanie infraštruktúry v Národnom biatlonovom centre v Osrblí v okrese Brezno.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona