Vláda schválila povyšovanie troch príslušníkov armády

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 15:49 • 2 min
Vláda schválila povyšovanie troch príslušníkov armády

BRATISLAVA – Ministerstvo obrany navrhuje povýšenie v prípade troch príslušníkov armády. Zástupca veliteľa pozemných síl plukovník Karol Navrátil by mal byť vymenovaný do vojenskej hodnosti brigádneho generála.

slovakia

left justify in out

Brigádneho generála Daniela Zmeka, ktorý pôsobí ako národný riaditeľa pre vyzbrojovanie, navrhuje rezort povýšiť do vojenskej hodnosti generálmajora. Riaditeľ Vojenského spravodajstva generálmajor Ján Balciar by mal byť povýšený do hodnosti generálporučíka. Materiál rezortu obrany dnes schválila vláda, na jej návrh vojakov povyšuje prezident.

V súčasnosti na Ministerstve obrany SR a v Ozbrojených silách SR plánovaných 20 generálskych funkcií, z ktorých je 16 obsadených generálmi a štyri funkcie sú obsadené plukovníkmi. Celkový počet a zloženie generálskych hodností je porovnateľný s podobnými okolitými štátmi a zodpovedá požiadavke vyváženosti v celkovej štruktúre dôstojníkov, uvádza sa v schválenom materiáli.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona