Vláda schválila nový zákon o športe

NETKY.SK • 26 August 2015, 13:15 • 2 min
Vláda schválila nový zákon o športe

BRATISLAVA - Financovanie športu má byť prehľadnejšie, čo by malo priniesť do športu viac peňazí.

slovakia

left justify in out

A to nielen nárazovo, ale aj dlhodobo a systémovo. Vyplýva to z nového zákona o športe, ktorý v stredu schválila vláda. Pripravil ho rezort školstva spolu so športovcami.

 

Čo najviac peňazí sa má do športu prerozdeľovať automaticky, podľa vzorca. Definovať má kritériá ako napríklad masovú (členskú) základňu, športové úspechy, popularitu daného športu a ďalšie faktory.

 

Transparentnosť má zabezpečiť aj nový informačný systém, v ktorom bude povinnosť zaregistrovať sa. Zverejní údaje o športových organizáciách, športovcoch aj športových odborníkoch. Majú byť zverejnené aj zmluvy týkajúce sa narábania s verejnými zdrojmi či sponzorské dary. Ten, kto bude žiadať podporu z verejných zdrojov, bude musieť mať status "spôsobilý".

 

Nové pravidlá by malo dostať aj manažovanie slovenského športu. Športovci a kluby by sa po novom mali podieľať na riadení a kontrole ich zväzov. Vzniknúť má aj nová funkcia, ktorou bude hlavný kontrolór športu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies