Vláda schválila nový COVID automat!

NETKY.SK • 18 November 2021, 13:43 • 2 min
Vláda schválila nový COVID automat!

BRATISLAVA - Vláda zavádza prísnejšie protipandemické opatrenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vláda schválila nový COVID automat, ktorý zavádza prísnejšie protipandemické opatrenia. Potvrdil to vicepremiér a minister hospodárstva SR Richard Sulík, ktorý zároveň uviedol, že liberáli sa zdržali hlasovania pri opatreniach obmedzujúcich zaočkovaných. Ak štát občanom hovorí, že očkovanie prináša slobodu, nemôžu podľa neho súhlasiť s dokumentom, ktorý ich obmedzuje. S ostatnými opatreniami saskári súhlasia. "Očkovaní nie sú problém. Nevidím zmysel v tom, aby sme očkovaných obmedzovali," uzavrel Sulík.

 

 

Podľa predsedníčky Výboru Národnej rady SR pre zdravotníctvo Jany Bittó Cigánikovej to však v prípade sprísnenia pre zaočkovaných "nie je nič, s čím by sa nedalo žiť".

 

Cigániková so Sulíkom obhajovala väčšiu slobodu pre očkovaných. Poslankyňa tento postoj na sociálnej sieti zdôvodnila tým, že očkovaní roznášajú vírus o 40 až 63 percent menej ako neočkovaní a tvoria drvivú menšinu ťažkých prípadov v nemocniciach.

 

Ako ďalší dôvod označila, že stoja daňových poplatníkov oveľa menej peňazí, lebo nepotrebujú pravidelné testovanie, ani ťažké lieky či 24-hodinovú starostlivosť sestier a lekárov. Rovnako sa podľa poslankyne pre očkovaných nerušia plánované operácie.


Možno vás zaujme: Vláda stále nechválila prísnejšie opatrenia pre nezaočkovaných. Strana SaS si zobrala čas na rozmyslenie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona