Vláda schválila balíček investičnej pomoci, Chovanec očakáva vytvorenie 861 pracovných miest

NETKY.SK • 28 Október 2015, 14:36 • 2 min
Vláda schválila balíček investičnej pomoci, Chovanec očakáva vytvorenie 861 pracovných miest

BRATISLAVA - Vláda schválila ďalší balíček žiadateľov o investičnú pomoc, a to pre štyri projekty v úhrnnej výške takmer 90 miliónov eur investičných nákladov. Uviedol to dnes po rokovaní vlády štátny tajomník Ministerstva hospodárstva (MH) SR Rastislav Chovanec.

slovakia

left justify in out

"Vytvorí sa 861 nových pracovných miest, ale tým, že tri projekty boli formou expanzie, tak investori budú musieť udržať aj súčasných viac ako 400 miest, ktoré už dnes tvoria," priblížil. "Plánujeme ešte minimálne dva- alebo trikrát zaradiť na rokovanie vlády balík projektov (investičnej pomoci). Musí však pri nich prebehnúť štandardný legislatívny proces, medzirezortné pripomienkové konanie," avizoval.

 

Pripustil, že poskytnutie investičnej pomoci do istej miery deformuje konkurenčné a podnikateľské prostredie. "Na druhej strane sú však presne stanovené pravidlá, za akých podmienok môže byť pomoc poskytnutá. V dnešnom prípade všetky subjekty splnili zákonné náležitosti," dodal. Benefity z toho, že sú firmy podporené, podľa neho prevyšujú riziká vyplývajúce z deformácie podnikateľského prostredia. Vládny kabinet dnes odobril poskytnutie investičnej štátnej pomoci pre spoločnosti Honeywell Turbo, s. r. o., Holcim Business Services, s. r. o., Brose Prievidza, s. r. o., a pre PRP, s. r. o.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona