Vláda sa nechce vzdať Jaguaru: Ponúka mu milióny

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 10:31 • 2 min
Vláda sa nechce vzdať Jaguaru: Ponúka mu milióny

BRATISLAVA - Slovensko ešte podľa denníka SME nevypadlo z hry o výrobcu luxusných áut.

slovakia

left justify in out

A to aj napriek tomu, že britský nedeľník The Sunday Times napísal, že Jaguar Land Rover postaví závod v Poľsku. Indická firma Tata Motors, ktorá Jaguar vlastní, tieto informácie pre denník poprela. 

 

Slovenské ministerstvo hospodárstva v pondelok (27.7.) zverejnilo návrh nového nariadenia, vďaka ktorému by automobilka získala výhodnejšie dotácie. Po prepočtoch by za investíciu vo výške 1,7 miliardy eur mohla dostať dotačný balíček v hodnote 425 miliónov eur.

 

Ak by automobilka zamierila do Poľska, získala by o 170 miliónov eur viac. Analytik Martin Jesný však aj napriek takémuto rozdielu tvrdí, že Slovensko ponúka lepšie podmienky ako Poliaci. Najmä preto, že slovenské automobilky už vyrábajú podobné luxusné autá, ktoré chce vyrábať aj Jaguar, a tak sú na Slovensku na ich výrobu prítomní subdodávatelia aj kvalifikovaní pracovníci, píše denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona