Vláda sa na možný odchod U.S. Steel pozerá s nevôľou, vyhlásil premiér

NETKY.SK • 20 November 2012, 11:48 • 2 min
Vláda sa na možný odchod U.S. Steel pozerá s nevôľou, vyhlásil premiér

Vláda sa na možný odchod U. S.

slovakia

left justify in out

img

Vláda SR sa na príbeh prípadného odchodu amerického U.S. Steel zo Slovenska pozerá s veľkou mierou nevôle.

Po dnešnom rokovaní parlamentného výboru to vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD). "Celkovo sa ukazuje, aké zbesilé bolo privatizovať štátny majetok," domnieva sa šéf exekutívy.

S prezidentom U. S. Steel Košice Davidom J. Rintoulom sa mal k tejto téme stretnúť už dnes dopoludnia, pre problémy s dopravou šéfa východoslovenských železiarní do Bratislavy však bolo rokovanie posunuté na 12.30 hodinu.

Fico podľa vlastných slov dostal pred niekoľkými dňami od U.S. Steel list o uvažovanom predaji železiarní, ktorý však obsahoval iba všeobecné konštatovanie bez bližších informácií o prijatej ponuke."Nebolo tam od koho, ani či ju akceptujú alebo neakceptujú. Preto považujem za veľmi dôležité, aby sme s predstaviteľmi U.S. Steel priamo rokovali," zdôraznil premiér.

Americká spoločnosť podľa neho kúpila bývalé Východoslovenské železiarne (VSŽ) za malú sumu a získala k tomu aj desaťročné daňové prázdniny. Vďaka tomu zisk, ktorý firma pravidelne dosahovala, celý zostával jej majiteľom. V tejto súvislosti kritizoval vlády Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-DS) za privatizáciu štátneho majetku.

"To predsa nie je možné, aby páni, ktorí dnes z opozície búchajú po stoloch, všetko v minulosti sprivatizovali, západní investori sa nabalili a teraz, keď všetko, čo mohli odtiaľto vytiahnuť, vytiahli a odchádzajú zo Slovenska preč," upozornil. Pripustil však, že vláda nemá ako zabrániť tejto transakcii, ak sa tak U.S. Steel definitívne rozhodne. "Ale je to veľmi smutný príbeh, na začiatku ktorého stála vláda Mikuláša Dzurindu," dodal Fico.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies