Vláda sa dnes prvýkrát zíde v novom zložení

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 08:42 • 2 min
Vláda sa dnes prvýkrát zíde v novom zložení

BRATISLAVA - Vláda dnes po prvý raz zasadne po marcových (5.3.) parlamentných voľbách v novom zložení. Rokovanie povedie staronový premiér Robert Fico (Smer-SD). Kabinet je zložený z ministrov jeho strany, Mosta-Híd a nominantov za SNS a #Siete.

slovakia

left justify in out

Hovoriť by sa aj o zdravotníctve. Šéf rezortu Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) avizoval, že dnes pravdepodobne oznámi, aký bude ďalší vývoj ohľadom vedenia Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Zmenu zatiaľ nevylúčil ani nepotvrdil. V utorok (29.3.) sa stretol s jeho predsedníčkou Monikou Pažinkovou. "Dohodli sme sa na nejakom riešení," povedal. O aké konkrétne ide, by mal priblížiť po rokovaní kabinetu.

 

Jednotlivé body programu 1. schôdze majú byť zverejnené až dnes.

 

Ešte pred samotným rokovaním premiér uvedie do úradu troch nových ministrov. Konkrétne Luciu Žitňanskú (Most-Híd) na rezort spravodlivosti, Gabrielu Matečnú (nominantka SNS) na ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka a Lászlóa Solymosa (Most-Híd) na envirorezort.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona