Vláda sa bude zaoberať opatreniami súvisiacimi s predsedníctvom SR v EÚ

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 10:17 • 2 min
Vláda sa bude zaoberať opatreniami súvisiacimi s predsedníctvom SR v EÚ

BRATISLAVA - Opatreniami, ktoré je potrebné zrealizovať tento rok v súvislosti s budúcoročným slovenským predsedníctvom v EÚ, sa bude dnes zaoberať vláda.

slovakia

left justify in out

K nim patrí personálne posilnenie, vybudovanie webu, loga, zintenzívnenie kontaktov s krajinami predsedníckeho Tria, kam okrem Slovenska patrí Holandsko a Malta, či technické vybavenie rokovacích priestorov v Redute, na Bôriku a v historickej budove NR SR. Vlani sa z trojmiliónového rozpočtu predsedníctva vyčerpalo 1,845 milióna eur. Tento rok je nastavený na 15,6 milióna eur.

 

Rezort diplomacie rovnako predložil správu o pôsobení Slovenska v medzinárodných misiách. Minulý rok sa zapojilo do 14 misií, v rámci aktivít EÚ do šiestich, OBSE do štyroch a po dvoch v rámci NATO a OSN. Ku koncu roka mala SR najväčší kontingent v misii UNFICYP na Cypre. Počas sledovaného obdobia neprišlo k závažnej ujme na zdraví alebo úmrtiu v radoch občanov SR zaradených do operácií a misií medzinárodného krízového manažmentu.

 

Rozpočet Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) na tento rok by sa mal navýšiť o viac ako 118 miliónov eur na približne 292 miliónov eur. O návrhu fondu dnes bude rozhodovať vláda.

Asi 103,5 milióna eur by malo pribudnúť do rozpočtu ŠFRB z projektu Jessica II v rámci dočerpania eurofondov na roky 2007 až 2013. Ďalších 14,5 milióna eur by mal získať zo zostatku finančných prostriedkov z predchádzajúcich rokov. Na podporu bývania v roku 2015 by tak mal mať štátny fond k dispozícii celkovo vyše 292,5 milióna eur namiesto pôvodne navrhovaných 174,5 milióna eur.

 

Slovenská republika prostredníctvom ministerstva hospodárstva vlastní 34 % akcií v Slovak Telekome (ST), ich menovitá hodnota je vyčíslená na takmer 294 miliónov eur. Ak o tom dnes rozhodne kabinet, tieto akcie budú bezodplatne prevedené na Fond národného majetku (FNM).

 

Ten už v súčasnosti vlastní 15 % ST. Zámerom vlády je predať naraz 49 % akcií Telekomu cez burzu verejnou ponukou akcií (IPO).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies