Vláda sa bude zaoberať návrhom zákona, ktorý dovoľuje držať psov na reťaziach

NETKY.SK • 16 Jún 2021, 06:47 • 2 min
Vláda sa bude zaoberať návrhom zákona, ktorý dovoľuje držať psov na reťaziach

BRATISLAVA - Kabinet bude v stredu (16. júna) preberať návrh zákona od skupiny koaličných poslancov, ktorý dovoľuje držať psov na reťaziach len na nevyhnutnú dobu.

slovakia

left justify in out

Na rokovanie vlády ho predložilo Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV SR). V dôvodovej správe poslanci konštatujú, že súčasná právna úprava je vo vzťahu k držaniu psov na súkromných pozemkoch nedostatočná.

 

Zákon ešte bude musieť prejsť schvaľovacím procesom v NR SR. Okrem toho budú ministri rušiť 27 úloh vyplývajúcich z uznesení vlády Slovenskej republiky, ktoré sa týkajú najmä Ministerstva obrany SR. Vyplýva to z návrhu programu na 16. rokovanie vlády, ktorý zverejnili na stránke Úradu vlády SR.

 

Zákon o výchove a vzdelávaní
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR predložilo na zasadnutie vlády návrh skupiny poslancov na zmenu zákona o výchove a vzdelávaní.

 

Jeho cieľom je zabezpečenie plynulého prechodu na povinné predprimárne vzdelávanie prostredníctvom dočasnej možnosti poskytovania povinného predprimárneho vzdelávania aj v „nesieťových“ zariadeniach do roku 2024.

 

Návrhom zákona sa vytvára najmä register zariadení predprimárneho vzdelávania a upravuje sa ich financovanie poskytovaním príspevku na výchovu a vzdelávanie.

 

Menujú nového vedúce Stálej misie pri OSN
V utajenom režime budú v stredu členovia vlády schvaľovať návrhy na odvolanie a poverenie do funkcie mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Slovenskej republiky.

 

Zároveň budú odvolávať a menovať nového vedúceho Stálej misie Slovenskej republiky pri Organizácii Spojených národov vo Viedni. Návrhy predložilo na rokovanie Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona