Vláda rozhodne o životnom minime a investičných stimuloch

NETKY.SK • 16 Apríl 2014, 06:50 • 2 min
Vláda rozhodne o životnom minime a investičných stimuloch

BRATISLAVA - Šestica stavebných firiem by mala od štátu dostať investičnú pomoc v celkovej výške 20,1 milióna eur. O podpore by mala dnes rozhodnúť vláda Roberta Fica (Smer-SD) na návrh ministra hospodárstva Tomáša Malatinského (nominant Smeru-SD).

slovakia

left justify in out

Stimuly majú byť vo forme daňových úľav a dotácií na obstaraný dlhodobý majetok. Dostať ich majú spoločnosti Schindler z Dunajskej Stredy, INA Kysuce z Kysuckého Nového Mesta, Schaeffler Slovensko zo Žiliny, Unomedical z Michaloviec, Embraco Slovakia zo Spišskej Novej Vsi a FLAMEshoes z Bardejova.
      

Úroveň životného minima by sa ani pri deflácii nemala znižovať. Takúto zmenu do mechanizmu chce zaviesť do praxe rezort práce pod vedením Jána Richtera (Smer-SD). Novinku navrhuje v novele zákona o životnom minime, o ktorej dnes bude rokovať vládny kabinet.
      

Vláda má diskutovať aj o prvých návrhoch operačných programov pre nové programové obdobie 2014 až 2020. Jedným z nich je Operačný program Integrovaná infraštruktúra (OPII), ktorý predkladá šéf rezortu dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) a podľa ktorého by na dopravné projekty malo Slovensko v spomínanom období dostať z Európskej únie 4,036 miliardy eur.
      

Novým malým podnikom sa má znížiť administratívna záťaž pri vydávaní nových emisií dlhopisov. Vyplýva to z návrhu novely zákona o dlhopisoch, o ktorom by dnes mala rovnako rozhodnúť vláda. Zámerom novely je podpora takzvaných start upov v perspektívnych odvetviach podporujúcich konkurencieschopnosť slovenskej ekonomiky, ako aj odstraňovanie bariér podnikania na kapitálovom trhu pri vydávaní emisií dlhopisov.
      

Operátori telekomunikačných služieb či poskytovatelia televízneho a rozhlasového vysielania pravdepodobne budú môcť občanom zasielať faktúry za využívanie ich služieb na miesto, kde sa obvykle zdržiavajú. Vyplýva to z novely zákona o dani z pridanej hodnoty, ktorú na dnešné rokovanie vlády predkladá Ministerstvo financií (MF) SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies