Vláda rozhodla, hlavným hraničným splnomocnencom je Robert Gucký

NETKY.SK • 24 Február 2021, 09:48 • 2 min
Vláda rozhodla, hlavným hraničným splnomocnencom je Robert Gucký

BRATISLAVA - Výsledok rokovania vlády je už známy. Novým hlavným hraničným splnomocnencom Slovenska sa stáva Robert Gucký.

slovakia

left justify in out

Dôvodom tohto rozhodnutia je, že Gucký od pondelka 15. februára zastáva funkciu riaditeľa Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru. Táto funkcia sa viaže práve s výkonom funkcie hlavného hraničného splnomocnenca.

 

img

Robert Gucký, druhý zľava

 

Gucký bol vedením hraničnej a cudzineckej polície poverený ako prvý zástupca riaditeľa už od jari 2020, a súčasne zastával post zástupcu hlavného hraničného splnomocnenca.

Bilaterálne zmluvy Slovenskej republiky so susednými štátmi s výnimkou Rakúska zakotvili inštitút hraničných splnomocnencov. Tí sú zodpovední za realizáciu medzinárodných zmlúv týkajúcich sa štátnych hraníc, riešenie incidentov, mimoriadnych udalostí a všetkých problémov týkajúcich sa štátnych hraníc.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies