Vláda R. Fica bude prvýkrát rokovať mimo Bratislavy, zasadne v Poltári

NETKY.SK • 6 Jún 2012, 07:06 • 2 min
Vláda R. Fica bude prvýkrát rokovať mimo Bratislavy, zasadne v Poltári

Vláda R. Fica bude prvýkrát rokovať mimo Bratislavy, zasadne v Poltári - Politika Kabinet pod vedením Roberta Fica (Smer-SD) dnes prvýkrát v novom volebnom období absolvuje výjazdové rokovanie mimo Bratislavy.

slovakia

left justify in out

img

Kabinet pod vedením Roberta Fica (Smer-SD) dnes prvýkrát v novom volebnom období absolvuje výjazdové rokovanie mimo Bratislavy. V Poltári budú ministri diskutovať predovšetkým o možnostiach zlepšenia sociálno-ekonomickej situácie v okresoch Poltár, Rimavská Sobota a Revúca.
      Rokovanie kabinetu mimo bratislavského Úradu vlády (SR) SR, kde ministri tradične zasadajú, zvykli absolvovať aj predchádzajúce vlády. Kým kabinet Ivety Radičovej počas svojho skráteného volebného obdobia vycestoval do regiónu dvakrát, prvá Ficova vláda absolvovala za štyri roky takmer 20 takýchto výjazdov.
      Fico už krátko po marcových parlamentných voľbách avizoval úmysel vlády vycestovať do Poltára alebo Rimavskej Soboty. "Hlavný dôvod je veľmi jednoduchý, chceme sa sústrediť najmä na ohniská sociálneho napätia a na ohniská nezamestnanosti. A práve Poltár, Rimavská Sobota sú oblasťou Slovenska, kde nezamestnanosť je veľmi vysoká," povedal koncom marca premiér.
      Vláda by mala podľa neho zasadať mimo Bratislavy aspoň štyrikrát ročne. Podľa Fica už majú vytvorenú aj približnú mapu výjazdových rokovaní. "Pokiaľ to budú umožňovať finančné možnosti. Lebo ísť niekam bez nejakých finančných zdrojov nemá význam," upozornil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona