Vláda pritvrdila! Počas núdzového stavu nebude možné vycestovať na dovolenku do zahraničia

NETKY.SK • 17 Marec 2021, 15:48 • 2 min
Vláda pritvrdila! Počas núdzového stavu nebude možné vycestovať na dovolenku do zahraničia

BRATISLAVA - Ľudia počas núdzového stavu nebudú môcť cestovať do zahraničia na dovolenku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom na dnešnej tlačovej konferencii štátny tajomník ministerstva zdravotníctva SR Peter Stachura. Ide o jednu zo zmien, ktorú zaradila vláda do režimu núdzového stavu.

 

Hlavného hygienika tiež zaviazala, aby do zoznamu povolených respirátorov zaradil aj tie značky KN95. Vláda zároveň rozšírila zoznam študentov vysokých škôl zdravotníckych odborov, ktorým sa umožňuje prax aj v čase núdzového stavu.

 

Prečítajte si tiež: Núdzový stav pokračuje, vláda ho predĺžila o 40 dní

Vláda na svojom dnešnom rokovaní predĺžila núdzový stav, ktorý mal končiť v piatok (19. marca). Po rokovaní vlády to potvrdil minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS).

 

Dodal, že potvrdiť ho musia aj poslanci Národnej rady SR (NR SR). Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí) po rokovaní vlády uviedla, že súhlas s núdzovým stavom bol konsenzuálny a predĺžili ho o 40 dní.

Núdzový stav by mal byť využitý predovšetkým na ukladanie pracovnej povinnosti na zaistenie zdravotnej starostlivosti či na reprofilizácie nemocníc z dôvodu potreby iného druhu lôžok.

 

Tiež na prijatie obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania. Dôvodom je obmedzenie mobility, teda aj sociálnych kontaktov. Práve to vláda považuje za jeden z najúčinnejších spôsobov obmedzenia šírenia ochorenia COVID-19.

 

Súvisiaci článok: Od pondelka ubudne podľa Covid automotu čiernych okresov, uvoľňovanie opatrení zatiaľ nehrozí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies