Vláda prerozdelí okresu Trebišov dva milióny eur

NETKY.SK • 4 November 2015, 08:15 • 2 min
Vláda prerozdelí okresu Trebišov dva milióny eur

BRATISLAVA - Ministri sa dnes zídu na výjazdovom rokovaní v Trebišove, kde budú rozhodovať o prerozdelení dvoch miliónov eur pre Trebišovský okres.

slovakia

left justify in out

Tie majú pomôcť zlepšiť jeho sociálno-ekonomickú situáciu. Najväčšia čiastka, 432.000 eur, je určená na rekonštrukciu plavárne v Trebišove. Na prekrytie javiska, sedenie a hygienické zázemie amfiteátra v tomto meste sa počíta s 85.000 eur. Na výstavbu telocvične základnej školy v Michaľanoch kabinet prispeje sumou 400.000 eur. Po 50.000 eur poputuje do Čiernej nad Tisou na renováciu kultúrneho domu a do Svätuše na rekonštrukciu havarijného stavu oporného múru pod miestnou komunikáciou. Rovnakou sumou vláda podporí propagáciu vinohradníckej oblasti Tokaj.

 

Obec Lastovce zase využije 20.000 eur na opravu neskorobarokového kaštieľa, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou.

 

Ďalšie čiastky v rôznych výškach pôjdu na výstavbu ihrísk, rekonštrukciu miestnych komunikácií a chodníkov, kultúrneho domu či materskej školy.

 

Ministerstvo práce okrem toho vyčlení vyše 1,2 milióna eur na krytie výdavkov súvisiacich s podporou vytvárania pracovných miest pre mladých ľudí do 29 rokov.

 

Kabinet tento rok už zasadal v Banskej Bystrici, Trenčíne, Špačinciach, Ružomberku a Nitre.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona