Vláda prerokuje poskytnutie stimulov aj viac peňazí na energetickú efektívnosť

NETKY.SK • 20 Január 2016, 07:19 • 2 min
Vláda prerokuje poskytnutie stimulov aj viac peňazí na energetickú efektívnosť

BRATISLAVA - Spoločnosť IEE Sensing Slovakia, s.r.o., žiada od štátu investičnú pomoc vo výške 4,58 milióna eur na zvýšenie výrobnej kapacity vo svojom závode vo Veľkej Ide. Vyplýva to z návrhu, ktorý na dnešné rokovanie vlády predkladá Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

slovakia

left justify in out

Realizácia investície v hodnote 12,66 milióna eur je rozložená na roky 2015 až 2017. V priamej súvislosti s ňou sa má do konca roku 2018 vytvoriť 337 nových pracovných miest.

 

V programe je tiež návrh na poskytnutie pomoci firme BcLoad, s.r.o., vo Vígľaši. Jej investičný projekt počíta s oprávnenými nákladmi 5 miliónov eur v období 2015 až 2017, pričom sa má vytvoriť 101 nových pracovných miest. Spoločnosť požaduje investičnú pomoc vo výške 2,25 milióna eur.

 

Environmentálny fond má dať v tomto roku ďalších 15 miliónov eur na podporu zvyšovania energetickej účinnosti existujúcich verejných budov. Vyplýva to z návrhu Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR, ktorý má dnes kabinet tiež prerokovať.

 

Na poskytovanie dotácií určených pre samosprávu budú použité prostriedky fondu z výnosov z dražieb emisných kvót. Pôvodný rozpočtovaný prebytok vo výške 132,24 milióna eur sa má v dôsledku toho znížiť na 117,24 milióna eur.

 

Na ministerstve školstva bude pôsobiť hlavný kontrolór športu. Vláda by dnes mala do tejto funkcie vymenovať Ladislava Čambala, ktorého navrhol minister školstva Juraj Draxler. Funkcia vzniká na základe nového zákona o športe. Funkčné obdobie Čambala bude päťročné, štátnu službu bude vykonávať na ministerstve. Draxlera má vláda zaviazať, aby mu vytvoril vhodné personálne a materiálno-technické podmienky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies