Vláda predĺžila testovanie zamestnancov

NETKY.SK • 30 December 2021, 14:55 • 2 min
Vláda predĺžila testovanie zamestnancov

BRATISLAVA - Na pracoviskách budú môcť byť naďalej len zamestnanci, ktorí sú zaočkovaní, prekonali COVID–19 alebo sú otestovaní. Vládny kabinet o tom rozhodol na štvrtkovom online rokovaní.

slovakia

left justify in out

Platnosť tohto opatrenia predĺžili zatiaľ do 31. januára 2022. Ako ďalej informoval tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR, prípadné ďalšie predĺženie bude závisieť od vývoja pandemickej situácie na Slovensku. Kompletné znenie manuálu je aj naďalej zverejnené na www.mhsr.sk/manual.

 

img

 

MH SR podčiarklo, že tak ako doteraz, zamestnávatelia sú povinní zabezpečiť dostatočný počet antigénových samotestov, ako aj vhodný priestor na testovanie. Výsledky testov nesmú byť staršie ako 7 dní, môže ísť aj o výsledok antigénového samotestu z nosa pod dohľadom autorizovanej osoby, tak ako určuje manuál. Rovnako môže ísť o testy z mobilných odberových miest, a to antigénové, LAMP a PCR testy.

 

Prečítajte si tiež: Grécko zakázalo hudbu v baroch

 

Štát bude po novom kompenzovať náklady na antigénový samotest sumou 4 eurá na každého otestovaného zamestnanca. Náklady spojené s testovaním bude kompenzovať ako doteraz, teda v sume 1 euro na každého otestovaného zamestnanca jedenkrát týždenne.

 

img

 

Rezort hospodárstva dodal, že o finančnú náhradu žiada zamestnávateľ MH SR v mesiaci február 2022 za všetky vykonané samotestovania jednorazovo. Doplňujúce otázky je možné zaslať na e-mailovú adresu: testovaniefiriem@mhsr.sk.

 

Možno vás zaujmePeter Pellegrini kritizuje časť opozície

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona