Vláda posúdi potrebu nového zákona o informačných technológiach verejnej správy

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 06:58 • 2 min
Vláda posúdi potrebu nového zákona o informačných technológiach verejnej správy

BRATISLAVA – Vývoj v oblasti informačných technológií aj zmeny vo vnímaní a stave informatizácie verejnej správy na Slovensku sú jedným z dôvodov, pre ktorý chce vláda meniť zákon.

slovakia

left justify in out

Na svojom dnešnom zasadnutí prerokuje legislatívny zámer zákona o výkone správy v oblasti informačných technológií verejnej správy. Ak sa s ním stotožní, minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) by mal predložiť samotný návrh zákona do konca marca 2017.

 

Platná právna úprava bola prijatá ešte v roku 2006 a z filozofického hľadiska a z hľadiska prístupu k regulácii v tejto oblasti nebola doteraz zásadným spôsobom zmenená. Stále reguluje primárne informačné systémy verejnej správy (ISVS), ale nie aj ostatné súčasti informačných technológií verejnej správy (ITVS), upozorňuje v dokumente rezort financií.

 

Pobyt mladých dospelých ľudí vo veku do 30 rokov z Japonska na Slovensku má od 1. júna tohto roku uľahčiť tzv. pracovná dovolenka. Vyplýva to z návrhu programu pracovnej dovolenky pre účastníkov z Japonska na území SR, ktorý by mal dnes na návrh rezortov vnútra a práce schváliť kabinet.

 

Vláda by mala tiež posúdiť návrh na odvolanie z funkcie podpredsedu Štatistického úradu (ŠÚ) SR Juraja Horkaya. Kabinetu ho predložila predsedníčka úradu Ľudmila Benkovičová, a to na jeho vlastnú žiadosť. Do funkcie bol Horkay vymenovaný v júni 2012.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies