Vláda posúdi návrhy jednotlivých ministrov na programové vyhlásenie

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 07:26 • 2 min
Vláda posúdi návrhy jednotlivých ministrov na programové vyhlásenie

BRATISLAVA - Nový kabinet bude po prvý raz sumarizovať svoje priority na nasledujúce štyri roky. Jednotliví ministri za strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť dnes prinesú svoje návrhy do Programového vyhlásenia vlády SR, ktoré mali vypracovať a prerokovať so sociálnymi partnermi do dnešného dňa. Hovoriť o nich budú v rámci svojho druhého zasadnutia.

slovakia

left justify in out

Šéfovia rezortov mali pri ich príprave vychádzať zo schválených programových priorít. Definitívne by mala vláda návrh svojho programového vyhlásenia schváliť na treťom zasadnutí – 13. apríla. Podľa Ústavy je povinná do 30 dní po svojom vymenovaní predstúpiť pred Národnú radu SR, predložiť jej svoj program a požiadať ju o vyslovenie dôvery. Prezident SR Andrej Kiska vymenoval nový kabinet 23. marca.

 

Vláda na svojom dnešnom zasadnutí dokončí personálne výmeny, keď ustanoví nového vedúceho služobného úradu na ministerstve obrany. Ľudovíta Macháčka, ktorý túto funkciu vykonával doteraz, by mal vystriedať Jozef Hudák. Slovensko by tiež malo mať opäť svojho hraničného splnomocnenca. Štafetu od Ľudovíta Bíróa prevezme Ladislav Csémi, ktorý je od februára 2016 novým riaditeľom Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia SR.

 

Vlani porušilo zákaz nelegálneho zamestnávania 1448 zamestnávateľov. Načierno pracovalo 2686 ľudí. Celkovo v minulom roku kontrolné orgány vykonali 23.698 kontrol zameraných na dodržiavanie zákazu nelegálnej práce a nelegálneho zamestnávania. Vyplýva to z informatívnej správy rezortu práce, ktorú dnes prerokuje vláda.

 

"Výsledky vykonaných kontrol, teda počet odhalených prípadov nelegálneho zamestnávania, je v porovnaní s výsledkami dosiahnutými v predchádzajúcich troch kalendárnych rokoch najvyšší," skonštatovalo ministerstvo práce v správe. Vlani bolo totiž medziročne o 15,03 % viac odhalených prípadov nelegálne zamestnaných.

 

Na rozvoj bývania na Slovensku dal štát v minulom roku celkovo viac ako 206,1 milióna eur. Takmer 171,3 milióna eur poskytol vo forme úverov zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) a vyše 34,8 milióna eur vo forme dotácií. Vyplýva to z informatívneho materiálu z dielne Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, o ktorom má dnes rovnako diskutovať vláda.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona