Vláda pošle Maďarom formulár, nech poradia čo s utečencami

NETKY.SK • 25 Apríl 2015, 13:44 • 2 min
Vláda pošle Maďarom formulár, nech poradia čo s utečencami

BUDAPEŠŤ - Maďarska vláda sa chce občanov krajiny spýtať na ich názor na spôsob prístupu k utečencom, pričom výsledkom bude vytvorenie stratégie v oblasti riešenia problému stúpajúceho počtu žiadateľov o azyl.

slovakia

left justify in out

Podľa piatkových informácií hovorcu vlády premiéra Viktora Orbána sa tak stane prostredníctvom formulára s dvanástimi otázkami, ktoré dostane každý volič. Na základe odpovedí chce vláda zareagovať na problém s prílevom utečencov, ktorí do Európy prichádzajú z nepokojných a chudobných krajín. Problémom sa zaoberali aj lídri na štvrtkovom mimoriadnom summite v Bruseli. Orbán však označil platné postupy EÚ za "hlúpe", keďže hranice EÚ je podľa neho "nutné brániť a imigráciu zastaviť".


Súčasťou v máji rozosielaného formulára približne ôsmim miliónom voličom budú aj otázky, či úrady majú utečencov vziať do väzby, okamžite ich deportovať alebo im povoliť pracovať v záujme pokrytia nákladov na ich pobyt v krajine.
Orbán ešte vo februári odsúdil multikulturalizmus a prisľúbil, že bude bojovať proti rastúcemu prílevu migrantov, ktorý by podľa neho mohol Maďarsko premeniť na "utečenecký tábor". Maďari si totiž podľa neho neželajú, aby do krajiny "prúdili davy ľudí z iných kultúr, ktorí nie sú schopní prispôsobiť sa a ohrozujú verejnú bezpečnosť, ich zamestnanosť a živobytie". Narážal pritom na tohtoročnú vlnu migrácie do Maďarska, na ktorej sa z veľkej časti podieľali Kosovčania utekajúci pred chudobou.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies