Vláda pokračuje vo výjazdových rokovaniach, dnes zasadá v Kežmarku

NETKY.SK • 23 Október 2018, 06:53 • 2 min
Vláda pokračuje vo výjazdových rokovaniach, dnes zasadá v Kežmarku

BRATISLAVA - Utorok a streda budú venované ďalším výjazdovým rokovaniam vlády, dnes kabinet zasadá v Kežmarku.

slovakia

left justify in out

Vláda bude rokovať o poskytnutí regionálneho príspevku vo výške jeden milión eur do 30. decembra tohto roku. Najviac financií – 195.000 eur, má ísť na prestavbu križovatky na okružnú na sídlisku Juh v historickom meste Kežmarok. Mesto dostane aj 100.000 eur na rekonštrukciu mosta cez rieku Poprad na Ulici Nižná brána. Na rekonštrukciu podkrovia prístavby telocvične Základnej školy M. R. Štefánika v Spišskej Belej by mal vládny kabinet odsúhlasiť čiastku 120.000 eur.

 

img

Zdroj: TASR

 

Financie pôjdu napríklad aj na vybudovanie športového areálu základnej školy v Spišskej Starej Vsi, na tento zámer je vyčlenených 80.000 eur. Pre obec Ľubica je vyčlenených 35.000 eur na rekonštrukciu strechy na futbalovom štadióne, obec Matiašovce dostane financie na výmenu strešnej krytiny na budove obecného úradu a kultúrneho domu. Financie pôjdu napríklad aj na likvidáciu odpadov v rómskej osade, výstavbu chodníkov, na rekonštrukciu mostov, vybudovanie parkovacích miest, výmenu okien na budovách obecných úradov alebo na úpravu brehov potoka v obci Krížová Ves.

 

img

Zdroj: TASR

 

Vláda sa bude v utorok v Kežmarku zaoberať aj novelou zákona Trestného poriadku z dielne koaličných poslancov zo Smeru-SD, SNS a Mosta-Híd. Z novely vyplýva, že orgány činné v trestnom konaní a súdy zrejme nebudú musieť vybavovať aj anonymné podania a také, ktoré sú označené nepravdivými, neúplnými alebo neoveriteľnými údajmi o totožnosti odosielateľa. Týkať sa to má aj anonymných trestných oznámení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona