Vláda podporila návštevu pápeža ďalšími miliónmi eur. Na čo pôjdu?

NETKY.SK • 8 September 2021, 18:46 • 2 min
Vláda podporila návštevu pápeža ďalšími miliónmi eur. Na čo pôjdu?

BRATISLAVA - Vláda dnes takisto schválila 350-tisíc eur na zabezpečenie výroby signálu pre prenos medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktoré sa budú konať od 15. do 19. septembra.

slovakia

left justify in out

Na zabezpečenie návštevy pápeža Františka na Slovensku pôjde ďalších 2,2 milióna eur. Tento návrh odobrila vláda v stredu na svojom on-line zasadnutí. Pápež navštívi Slovensko v termíne od 12. do 15. septembra.

 

img

 

Ako uviedla v návrhu, nevyhnutné výdavky sa ukázali na základe rokovaní so subjektami organizačne podieľajúcimi sa na návšteve hlavy katolíckej cirkvi. Tým vznikli nepredvídané dodatočné alebo vyvolané výdavky na organizačné, technické a administratívne zabezpečenie návštevy.

 

Novinka k téme: Návštevu pápeža budú na bratislavskom letisku sprevádzať dopravné obmedzenia

 

Vládny kabinet schválil ešte v auguste na tento účel viac ako 5,4 milióna eur.

 

Peniaze na cyklistiku 

 

Vláda dnes takisto schválila návrh na uvoľnenie prostriedkov pre Slovenský zväz cyklistiky (SZC) v sume 350-tisíc eur. Peniaze sú určené na zabezpečenie výroby signálu pre prenos medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktoré sa budú konať od stredy 15. septembra do nedele 19. septembra.

 

img

 

Financie pôjdu na zabezpečenie prenosu a signálu pre televíznu stanicu Eurosport, ktorá bude podujatie vysielať. Medzinárodné cyklistické preteky sú na svetovej úrovni, v tomto ročníku prisľúbilo účasť sedem tímov najvyššej kategórie World Tour a šesť prokontinentálnych tímov.

 

Prečítajte si tiežRed Bull 400: Najťažších 400 metrov tvojho života

 

Zúčastní sa na nich 154 pretekárov z 24 krajín sveta. "V priamych prenosoch a záznamoch a reklamných spotoch môžu byť zobrazené statické, motocyklové a najmä letecké zábery nielen 65. ročníka týchto pretekov, ale aj všetkých zaujímavých prírodných scenérií či pamiatok na území Slovenska na 730-kilometrovej trati," uvádza Úrad vlády SR v materiáli. Tvrdí, že tak podporia nielen športové podujatie, ale aj propagáciu cestovného ruchu na Slovensku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona