Vláda podpíše so Srbskom dohodu o spolupráci v obrane

NETKY.SK • 29 Október 2014, 11:09 • 2 min
Vláda podpíše so Srbskom dohodu o spolupráci v obrane

BRATISLAVA – Slovensko podpíše so Srbskom dohodu o spolupráci v obrane. Návrh dohody dnes schválila vláda. Cieľom dohody je vybudovať a prehĺbiť spoluprácu v oblasti obrany a sformulovať zásady, na základe ktorých sa bude spolupráca realizovať.

slovakia

left justify in out

Spolupracovať môžeme okrem iného pri obrannom plánovaní, vyzbrojovaní, obrannom výskume a vývoji, ale aj pri výcviku, vzdelávaní či vojenskej logistike. Vymieňať si môžeme aj informácie v oblasti letovej bezpečnosti a v boji proti terorizmu. Konkrétne aktivity spolupráce budú podrobne špecifikované v ročných plánoch, ktoré vypracujú príslušné orgány zmluvných strán najneskôr do 15. novembra daného roka na ďalší kalendárny rok. Dohoda sa uzatvára na obdobie piatich rokov a toto obdobie sa automaticky predĺži na ďalších päť rokov, pokiaľ niektorá zo zmluvných strán písomne neoznámi odstúpenie od dohody najneskôr šesť mesiacov pred uplynutím jej platnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies