Vláda ostro vystúpila proti SME: Tento denník smeruje k najúbohejšiemu bulváru

NETKY.SK • 5 August 2013, 20:59 • 2 min
Vláda ostro vystúpila proti SME: Tento denník smeruje k najúbohejšiemu bulváru

BRATISLAVA - Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR dnes vydal vyhlásenie, v ktorom ostro kritizoval denník SME.

slovakia

left justify in out

"Počas niekoľkých dní po sebe denník SME opakovane potvrdil, kam resp. ako hlboko smeruje jeho "žurnalistická" úroveň. Najskôr sa rozhodol aktívne parazitovať na hyenizme a výmysloch vykrádačov vreciek zranených pacientov, aby následne svojím sobotným vydaním v plnej nahote ukázal svoj historický cynizmus a ignorantstvo," uvádza sa vo vyhlásení.

"Ak totiž denník, ktorý o sebe tvrdí, že je mienkotvorným zdrojom informácií, o pietnej spomienke na obete rómskeho holokaustu informoval pod absurdným titulkom Holokaust Rómov oslavuje aj Fico, potom sa to nedá nazvať inak ako - absolútnym historickým cynizmom alebo analfabetizmom."

"V tomto prípade je zjavná snaha postaviť predsedu vlády do negatívneho svetla, ktorá je pre denník SME už programovou záležitosťou, sekundárna. V prvom rade tu zaráža hrubá urážka všetkých obetí strašných činov, ktoré sa udiali na začiatku augusta 1944 a ktoré v sobotu na stránkach denníka SME padli opätovne za obeť cynizmu a ignorantstvu tohto denníka. Preto od vedenia redakcie očakávame, že sa za toto hrubé profesionálne, ale aj ľudské zlyhanie všetkým obetiam a spomínajúcim ľuďom ospravedlní," znie ďalej vyhlásenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies