Vláda opätovne prediskutuje tému jednej zdravotnej poisťovne

NETKY.SK • 6 November 2013, 06:22 • 2 min
Vláda opätovne prediskutuje tému jednej zdravotnej poisťovne

BRATISLAVA - Vláda sa bude opätovne venovať téme vytvorenia jednej štátnej zdravotnej poisťovne. Informácia o plnení časového harmonogramu jej zavádzania, ktorú má dnes na programe, nehovorí, kedy by mohlo ministerstvo zdravotníctva predstaviť transformačný zákon.

slovakia

left justify in out

Právna norma mala pritom pôvodne platiť od mája. Rovnako sa zatiaľ nevypísal tender na poradcu, ktorý sa mal skončiť do apríla.

Rezort kultúry vypracoval novelu zákona o múzeách a galériách, ktorou sa upravujú aj ďalšie legislatívne normy. Jednou z nich je zákon o osvetovej činnosti, ktorého zmenou sa Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove včlení do Národného osvetového centra v Bratislave. Ušetrená suma vo výške 42.345 eur sa použije na odstránenie havarijného stavu budovy osvetového centra.

Kabinet sa bude zaoberať aj Analýzou dopravy v Bratislavskom samosprávnom kraji, ktorú pripravil rezort dopravy. Na základe nej by na zlepšenie stavu ciest v tomto kraji malo v rokoch 2014 až 2016 putovať dodatočných 15 miliónov eur. Financie sa majú okrem zlepšenia stavu ciest I. triedy na území kraja, použiť aj na zabezpečenie chýbajúcej projektovej dokumentácie na stavbu cesty prvej triedy z Bratislavy po Senec.

Ministri budú na svojej 82. schôdzi diskutovať tiež o návrhu novely zákona o potravinách. Ministerstvo pôdohospodárstva navrhuje upraviť výšku sankcií za druhé a ďalšie porušenie povinností. Kontrolóri v takomto prípade môžu uložiť pokutu až do dvojnásobku bežnej sadzby, ak do jedného roka od uloženia prvej pokuty dôjde k opakovanému porušeniu povinnosti. Po ďalšom opakovanom porušení povinnosti sa bude pohybovať od jedného do piatich miliónov eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona