Vláda okresu Kežmarok a regiónu Vysokých Tatier prerozdelí viac ako 4 milióny eur

NETKY.SK • 10 Február 2016, 07:10 • 2 min
Vláda okresu Kežmarok a regiónu Vysokých Tatier prerozdelí viac ako 4 milióny eur

BRATISLAVA - O prerozdelení vyše 4,2 milióna eur pre okres Kežmarok a región Vysokých Tatier dnes rozhodnú ministri na svojom výjazdovom rokovaní v Kežmarku.

slovakia

left justify in out

Z tejto sumy má jeden milión eur získať do konca februára samotné mesto na dokončenie rekonštrukcie zimného štadióna.

Ďalšie dva milióny eur poputujú na aktivity, ktoré majú zlepšiť sociálno-ekonomickú situáciu regiónu. Tieto peniaze sa využijú napríklad na obnovu hradu Kežmarok, rekonštrukciu poškodených miestnych komunikácií a chodníkov, opravu kultúrnych domov, obecných úradov, základných škôl v rôznych obciach, výstavbu hokejbalovej haly v Spišskej Belej, vyčistenie koryta potoka v obci Gerlachov, či evanjelického kostola v obci Tvarožná.

 

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Kežmarku dostane viac ako 2,2 milióna eur na zlepšenie postavenia nezamestnaných mladých ľudí na trhu práce.

 

Vláda sa bude tiež zaoberať návrhom akčného plánu rozvoja okresu Kežmarok, ktorý predpokladá vytvorenie 2000 pracovných miest. Plán sa zameriava na odstraňovanie zaostávania okresu. Predpokladaná výška verejných financií na zabezpečenie opatrení z neho predstavuje približne 44 miliónov eur.

 

Ide o posledné výjazdové rokovanie počas mandátu súčasnej vlády Roberta Fica (Smer-SD). Vlani zasadala v Banskej Bystrici, Trenčíne, Špačinciach, Ružomberku, Nitre a Trebišove.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona