Vláda odvolala splnomocnenca pre tretí sektor

NETKY.SK • 27 November 2013, 13:56 • 2 min
Vláda odvolala splnomocnenca pre tretí sektor

BRATISLAVA – Vláda odvolala z postu splnomocnenca pre rozvoj občianskej spoločnosti Filipa Vagača, vo funkcii končí 30. novembra. Vagač sa vzdal funkcie 16. novembra.

slovakia

left justify in out

Kabinet zároveň zmenil štatút splnomocnenca a Rady vlády Slovenskej republiky pre mimovládne neziskové organizácie tak, aby bola zachovaná kontinuita činnosti Úradu splnomocnenca pre rozvoj občianskej spoločnosti a funkcií až do obsadenia funkcie splnomocnenca. Zastupovať ho bude môcť osoba poverená podpredsedom vlády.

Splnomocnenec Filip Vagač ohlásil odstúpenie v utorok 29. októbra na Konferencii mimovládnych neziskových organizácií 2013. Vagača k tomu viedli najmä osobné dôvody. "Odchádzam do zahraničia, kde mi ponúkli prácu v jednej veľkej nadácii," povedal s tým, že sa však bude venovať regiónu strednej a východnej Európy, takže v tejto oblasti zostáva aj naďalej. Zároveň dodal, že v oblasti tretieho sektora bude pracovať aj naďalej, chce sa však posunúť ďalej. Okrem osobných dôvodov ho k vzdaniu sa funkcie viedla aj situácia, aká momentálne je v oblasti mimovládneho sektora. Ide najmä o zníženie dvojpercentnej asignácie z dane či nastavenie štrukturálnych fondov. 

Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti bude podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka fungovať aj naďalej. Filip Vagač ostane poradcom, ktorý bude koordinovať jeho činnosti. Vagač dostal ponuku, ktorá sa veľmi ťažko vykonáva spolu s takou funkciou, akú doteraz zastával a je plne platená. Preto sa rozhodol pre určitú pozíciu neplateného poradcu, ktorý bude naďalej koordinovať vzťah medzi mimovládnymi organizáciami a vládou. Jeho náhradu zatiaľ ešte podrobne nerozoberali. "Myslím si, že to zvládneme v takej podobe, v akej to bude. Pokiaľ bude mať vedenie pocit, že by to malo byť inak a mal by tam byť niekto stabilný, môžeme o tom uvažovať, no ja si myslím, že Filip Vagač túto prácu zvládne aj týmto spôsobom," povedal koncom októbra Kaliňák. Vagač bude aj naďalej neformálne robiť to isté, čo robil doteraz. "Úrad ostane tak ako doteraz, pretože musí vykonávať množstvo vecí, ktoré sa zadajú ako úlohy, to je pochopiteľné," doplnil minister vnútra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies