Vláda odvolala Sakovú z funkcie štátnej tajomníčky

NETKY.SK • 25 Apríl 2018, 11:50 • 2 min
Vláda odvolala Sakovú z funkcie štátnej tajomníčky

BRATISLAVA - Denisu Sakovú (Smer-SD) dnes vláda odvolala z funkcie štátnej tajomníčky ministerstva vnútra. Dôvodom je, že vo štvrtok by ju prezident mal vymenovať za ministerku vnútra.

slovakia

left justify in out

Vedením ministerstva je momentálne poverený premiér Peter Pellegrini. Prvým ministrom vnútra v jeho vláde bol Tomáš Drucker, ten však po troch týždňoch sám podal demisiu. Nominácia Sakovej sa nepáči prezidentovi Andrejovi Kiskovi, podľa ústavy ju však musí vymenovať. Saková bola dlhé roky štátnou tajomníčkou ministerstva vnútra, hovorí sa o nej ako o pravej ruke Roberta Kaliňáka. Saková mala na starosti IT tendre a reformu verejnej správy ESO. Ako v utorok povedala pre médiá, s prezidentom sa rozprávala aj práve o IT kauzách, za ktoré je kritizovaná.

V roku 2017 videl predseda Smeru Robert Fico v Sakovej a Petrovi Pellegrinim nastupujúcu generáciu v Smere-SD. Za nastupujúcu generáciu ich označil vtedy vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti. „Chcem prejsť celé Slovensko. Nebudem chodiť sám. Pozval som niektorých predstaviteľov z nastupujúcej generácie Smeru-SD, aby chodili so mnou. V Martine sa budem tešiť zo spoločnosti Petra Pellegriniho a rovnako bude so mnou štátna tajomníčka Denisa Saková, ktorá sa sústredí na témy typické pre tento rezort, najmä reformu verejnej správy. Bude to dobrá partia. Môžeme urobiť kus dobrej roboty,“ uviedol vtedy Fico vo videu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies