Vláda odvolala námestníka ministra vnútra, pripravujúceho futbalové ME

NETKY.SK • 5 Január 2012, 10:18 • 2 min
Vláda odvolala námestníka ministra vnútra, pripravujúceho futbalové ME

Vláda odvolala námestníka ministra vnútra, pripravujúceho futbalové ME

slovakia

left justify in out

img

Poľský premiér Donald Tusk odvolal z funkcie námestníka ministra vnútra Adama Rapackého, ktorý mal na starosti organizáciu bezpečnostných opatrení počas tohtoročných Majstrovstiev Európy vo futbale. Informoval o tom dnes hovorca vlády Pawel Gras, dôvod odvolania však podľa agentúry AP neuviedol.
Poľské médiá špekulovali, že vláda ho zrejme vymenila v súvislosti s nepokojmi vo Varšave, ku ktorým došlo vlani 11. novembra počas tradičných pochodov ku Dňu nezávislosti. Stovky mladých ľudí vtedy v centre Varšavy zaútočili dlažobnými kockami a fľašami na policajtov. Polícia zareagovala použitím slzotvorného plynu a vodných diel. Pri útokoch utrpelo zranenia 18 ľudí. Vážne zranenia utrpeli aj traja príslušníci bezpečnostných zložiek.
Štátny sviatok bol pre políciu veľkým testom pred júnovým futbalovým šampionátom, ktorý Poľsko organizuje spoločne s Ukrajinou.
Deň nezávislosti patrí k najvýznamnejším výročiam krajiny, ktorým si Poľsko pripomína znovuzískanie nezávislosti 11. novembra 1918 po vyše storočí nadvlády Ruska, Rakúska a Pruska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies