Vláda odsúhlasila investičnú pomoc za 20,1 milióna eur pre šesť firiem

NETKY.SK • 16 Apríl 2014, 12:31 • 2 min
Vláda odsúhlasila investičnú pomoc za 20,1 milióna eur pre šesť firiem

BRATISLAVA – Šestica stavebných firiem dostane od štátu investičnú pomoc v celkovej výške 20,1 milióna eur. Opatrenie odobrila na dnešnom rokovaní vláda na návrh ministra hospodárstva Tomáša Malatinského (nominant Smeru-SD).

slovakia

left justify in out

Stimuly budú vo forme daňových úľav pre firmy a dotácií na obstaraný dlhodobý majetok. Dostanú ich spoločnosti Schindler z Dunajskej Stredy, INA Kysuce z Kysuckého Nového Mesta, Schaeffler Slovensko zo Žiliny, Unomedical z Michaloviec, Embraco Slovakia zo Spišskej Novej Vsi a FLAMEshoes z Bardejova. 
      

"Investičné zámery by mali vytvoriť celkovo 226 nových pracovných miest na východnom Slovensku, 165 na strednom a zvyšok na západnom Slovensku," opísal minister Malatinský. Celkovo sa tak podľa jeho slov podporí vytvorenie 657 nových pracovných miest. 
      

Ministerstvo odhaduje príjmy štátneho rozpočtu v súvislosti s realizáciou týchto investícií vo výške viac ako 120 miliónov eur. V prevažnej miere ide podľa rezortu o investičné zámery na rozšírenie existujúcich závodov, čo má zvýšiť produkciu, či o podstatnú modernizáciu technologického vybavenia a zvýšenie konkurencieschopnosti jednotlivých podnikov na Slovensku. 
     

"Dôležitým aspektom poskytovania investičnej pomoci je aj skutočnosť, že do značnej miery ide o presun finančných prostriedkov poskytnutých na investičné zámery v minulosti, ktoré nedokázali v plnej miere naplniť ambiciózne plány z predkrízového obdobia," doplnil hovorca ministra hospodárstva Stanislav Jurikovič. To podľa jeho slov znamenalo zrušenie pôvodných rozhodnutí o poskytnutí investičnej pomoci v celkovej výške 109,6 milióna eur. "Žiadna z týchto spoločností sa však zo Slovenska nechystá odísť a aj napriek nižším parametrom pôvodných projektov vyrába a zamestnáva na Slovensku naďalej, a to aj bez čerpania pomoci," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies