Vláda obmedzila v Argentíne nakupovanie cez internet

NETKY.SK • 22 Január 2014, 10:40 • 2 min
Vláda obmedzila v Argentíne nakupovanie cez internet

BUENOS AIRES - Argentínska vláda zaviedla nové obmedzenia pre nakupovanie cez internet v snahe zabrániť odlivu kapitálu z krajiny, ktorý podľa nej ohrozuje celú ekonomiku.

slovakia

left justify in out

Ľudia, ktorí si budú chcieť kúpiť tovar prostredníctvom zahraničných online obchodov, budú musieť odteraz vyplniť špeciálny formulár a zaslať ho colnému úradu. Túto procedúru pritom budú musieť absolvovať pri každom novom nákupe. Nákupy budú obmedzené aj ich finančnou výškou. Clo sa nebude platiť len za objednávky nepresahujúce sumu 15 eur ročne a v prípade, že sa táto suma prekročí, užívateľ zaplatí za každý výrobok až 50-percentnú daň.

Vláda aj prezidentka Cristina Kirchnerová dúfajú, že týmito krokmi pomôžu domácej ekonomike. Argentínske menové rezervy vlani poklesli až o tretinu, čo úrady pripisujú aj rozmáhajúcemu sa nakupovaniu cez internet prostredníctvom zahraničných obchodov. Kirchnerová v tejto súvislosti zaviedla aj 35-percentnú daň na zahraničné transakcie kreditnou kartou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona