Vláda nezastavila projekt výstavby D1, nemalo totiž čo zastaviť

NETKY.SK • 10 September 2010, 07:27 • 2 min
Vláda nezastavila projekt výstavby D1, nemalo totiž čo zastaviť

Vláda nezastavila projekt výstavby D1, nemalo totiž čo zastaviť

slovakia

left justify in out

img

Súčasná vláda nezastavila výstavbu diaľnice D1. "V podstate nemala čo zastaviť, keďže konzorcium nepreukázalo potrebné zdroje na splnenie záväzku a jediné, čo nám reálne zostalo, sú vyrúbané stromy a zásah do chránených oblastí, ktorý narazil na nesúhlas Európskej komisie," konštatovala počas dnešnej Hodiny otázok v parlamente premiérka Iveta Radičová.
      Čas pre konzorcium, ktoré malo postaviť vybrané úseky diaľnice D1, vypršal na konci augusta. Tento termín, ktorý bol už šiestykrát posunutý, mu dala ešte bývalá vláda na uzavretie financovania. "Po vyše 16 mesiacoch čakania bolo naozaj načase povedať dosť a termín ďalej nepredlžovať," podotkla predsedníčka vlády.
      Ako dodala, bolo by "politicky veľmi príjemne a pohodlné spustiť výstavbu a strihať pásky". Projekty realizované formou PPP totiž splácajú aj budúce vlády. "My však nebudeme realizovať nevýhodne, predražené a finančne nekryté stavby," uzavrela Radičová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies