Vláda nesúhlasí s vyslovením nedôvery ministrovi Pavlisovi

NETKY.SK • 18 Február 2015, 11:39 • 2 min
Vláda nesúhlasí s vyslovením nedôvery ministrovi Pavlisovi

BRATISLAVA - Vláda SR dnes na svojej schôdzi vyslovila nesúhlas s opozičným návrhom skupiny poslancov Národnej rady (NR) SR, aby šéfovi Ministerstva hospodárstva (MH) SR Pavlovi Pavlisovi (Smer-SD) bola vyslovená nedôvera.

slovakia

left justify in out

"Návrh skupiny poslancov NR SR na vyslovenie nedôvery ministrovi hospodárstva vláda SR vníma ako snahu a ďalší pokus diskreditovať členov vlády, a tým aj celú vládu na základe vykonštruovaných a nepodložených dôvodov," uviedol okrem iného vládny kabinet v zdôvodnení svojho nesúhlasu.

 

Opoziční poslanci NR SR v zdôvodnení návrhu v súvislosti s niekdajším pôsobením Pavlisa v spoločnosti Port Service, a.s., ktorá žaluje na súde Fond národného majetku SR o približne 60 miliónov eur, uviedli, že "minister hospodárstva Pavol Pavlis je v zrejmom konflikte záujmov v situácii, keď jeho osobný záujem je v príkrom rozpore so záujmom verejným".

 

Poslanci Pavlisovi vyčítajú konflikt záujmov aj pri schvaľovaní investičnej pomoci vo výške 58 miliónov eur pre spoločnosť Duslo, a. s., Šaľa.

 

"Celý proces schvaľovania investičnej pomoci Európskou komisiou na slovenskej strane riadil Pavlis už ako minister hospodárstva. V tomto prípade však okrem verejného záujmu chránil Pavlis aj svoj vlastný súkromný záujem. Spolu s manželkou je Pavol Pavlis 100-% vlastníkom spoločnosti Fin-Mark, s.r.o., ktorá vlastní 34 % firmy Port Service Bratislava, s.r.o. Ďalších 33 % tejto spoločnosti vlastní prostredníctvom svojej firmy aj Andrej Babiš, vlastník Duslo, a.s., Šaľa," konštatovali poslanci sa v návrhu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona