Vláda nesúhlasí s odvolaním ministerky Zvolenskej

NETKY.SK • 23 Október 2013, 12:04 • 2 min
Vláda nesúhlasí s odvolaním ministerky Zvolenskej

BRATISLAVA - Vláda v stredu nesúhlasila s návrhom skupiny opozičných poslancov na vyslovenie nedôvery ministerke zdravotníctva Zuzane Zvolenskej.

slovakia

left justify in out

Opozícia svoj návrh zdôvodnila údajným závažným výpadkom v záchrannom systéme SR pre zanedbanie povinností rezortu zdravotníctva pri tendri na stanice vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. Päť dní zostali neobsadené body v Bratislave a Trenčíne, rezort im nestihol udeliť licencie do vypršania tých predchádzajúcich. Podľa poslanca za SDKÚ-DS Viliama Novotného išlo o zanedbanie povinností vysokých ministerských úradníkov, za ktorých nesie zodpovednosť šéfka rezortu zdravotníctva. Opozícia v tejto súvislosti spomínala i tragickú dopravnú nehodu, ktorá sa stala dva dni po vypršaní licencií na Záhorí. 

Podľa vlády je pokus opozície účelovým pokusom v rámci predvolebného boja umelo spojiť prebiehajúci proces vydávania povolení na prevádzkovanie ambulancií vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby a ľudského nešťastia, ktoré sa stalo pre tragickú autonehodu 13. septembra tohto roka. 

Vláda považuje za potrebné zdôrazniť, že v systéme záchrannej zdravotnej služby nenastal žiadny výpadok pre zanedbanie povinností zo strany ministerstva. Vláda poukázala na pozitíva, ktoré prinieslo pôsobenie ministerky zdravotníctva od jej nástupu do funkcie. "Napriek nepriaznivej finančnej situácií v apríli 2012, ktorá vznikla z dôvodu finančne nepokrytých záväzkov na zvýšenie platov lekárov a zdravotných sestier, sa ministerstvu podarilo zastabilizovať systém a nastoliť sociálny zmier," uvádza sa v materiáli. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies