Vláda nebude musieť prinášať parlamentu odpočet plnenia svojho programu

NETKY.SK • 3 December 2015, 11:36 • 2 min
Vláda nebude musieť prinášať parlamentu odpočet plnenia svojho programu

BRATISLAVA - Vláda nebude musieť pravidelne prinášať do parlamentu odpočet plnenia svojho programového vyhlásenia. Plénum totiž odmietlo novelu rokovacieho poriadku z dielne opozície.

slovakia

left justify in out

Tá si od zmien sľubovala väčšiu informovanosť verejnosti. Novelou chcú docieliť, aby mala verejnosť možnosť v pravidelných intervaloch sledovať, či vláda splnila svoje programové vyhlásenie. "Sme presvedčení, že existencia tejto povinnosti (prinášať odpočet, pozn. TASR) vytvorí na vládu prirodzený nátlak a odzrkadlí sa v jej snahe predchádzať prípadom, keď sa nedodržuje programové vyhlásenie vlády," uviedli predkladatelia. Právnou normou chceli dosiahnuť aj to, aby programové vyhlásenia vlády obsahovalo iba body, o ktorých je vláda presvedčená, že budú počas jej funkčného obdobia riadne splnené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies