Vláda na výjazdovom rokovaní rozhodla o rozdelení 2,2 milióna eur

NETKY.SK • 12 November 2014, 14:38 • 2 min
Vláda na výjazdovom rokovaní rozhodla o rozdelení 2,2 milióna eur

UBĽA - Vláda Slovenskej republiky dnes na výjazdovom rokovaní v Ubli v okrese Snina riešila problémy severovýchodného Slovenska. Zamerala sa na sociálno-ekonomickú situáciu okresov Prešov, Humenné, Medzilaborce, Snina a Stropkov.

slovakia

left justify in out

 Vyše 40 obciam, mestám a organizáciám tohto regiónu rozdelí do konca mesiaca 2,2 milióna eur. Pôvodný návrh bol na rovné dva milióny eur. Kabinet nakoniec rozhodol, že poskytne obci Volica v okrese Medzilaborce 350-tisíc eur na vodovod. Na vybudovanie tréningovej športovej haly v Prešove však oproti pôvodnému návrhu znížili pôvodný návrh z 350-tisíc na 200 tis. eur. Informoval o tom predseda vlády Robert Fico.

 

Členovia vlády rozhodli dať na rekonštrukciu mestskej športovej haly v Snine 443-tisíc eur, Fakultnej nemocnici v Prešove na výmenu okien a bezbariérový vstup do hlavného pavilónu uvoľní 350-tisíc eur, Na protipovodňovú ochranu úpravou Bigovského potoka, ktorý preteká cez obec Zboj uvoľní 177-tisíc eur. Hosťujúca obec Ubľa dostane od vlády 185-tisíc eur a to na rekonštrukciu základnej školy, zdravotného strediska, na telocvičňu v exteriéri a obnovu chrámu sv. Mikuláša. Vláda podporí aj opravy obecných budov, vrátane škôl, vybudovanie autobusových čakární a dvom cirkvám – gréckokatolíckej a pravoslávnej prispeje na záchranu sakrálnych pamiatok a predmetov. 

 

Súčasne sa vláda zaoberala otázkami cestnej infraštruktúry a problematikou nezamestnanosti. V budúcom roku dostanú úrady práce v Prešove, Humennom a Stropkove na projekty Praxou k zamestnaniu minimálne 3,7 milióna eur. Do marca 2016 ministerstvo dopravy zabezpečí finančné krytie z prostriedkov EÚ začatia výstavby úsekov diaľnice D1, zabezpečí začatie verejného obstarávania na dokumentáciu pre EIA a dokumentácie pre územné rozhodnutie na rýchlostnú cestu R 4 v úseku Kapušany – štátna hranica Slovensko – Poľsko. Začnú sa stavebné a bezpečnostné opatrenia na zníženie nehodovosti na ceste Šarišský Štiavnik - Hunkovce a úsek Lipníky – Giraltovce, rekonštrukcia cesty Smilno – Svidník a oprava štyroch križovatiek v Prešove a jednej v Bardejove. Do konca budúceho roka v rámci projektu proti živelným pohromám a modernizácie Dobrovoľného hasičského zboru vyčlení vláda päť miliónov eur pre Prešovský kraj. 

 

Fico uviedol, že výjazdové rokovanie v Ubli bolo doteraz obsahovo najhodnotnejšie. Rozhodnutie rokovať v Ubli zdôvodnil tým, že aj tu žijú ľudia, ktorí si zaslúžia pozornosť rovnako ako inde. V Ubli žije okolo 800 obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies