Vláda: Na projekty spolupráce v EÚ sme vyčerpali už takmer 12 mil. eur

NETKY.SK • 20 Marec 2013, 13:46 • 2 min
Vláda: Na projekty spolupráce v EÚ sme vyčerpali už takmer 12 mil. eur

BRATISLAVA - Ku koncu minulého roka vyčerpala SR na programy európskej teritoriálnej spolupráce celkovo 11,836 milióna eur alebo 39,25 % z peňazí vyčlenených v rámci operačného programu (OP) INTERACT II. Oproti stavu k 30. júnu 2012 ide o zlepšenie čerpania o 10,14 %. Vyplýva to zo správy z dielne ministerstva dopravy, ktorú dnes schválila vláda.

slovakia

left justify in out

Od začiatku implementácie tohto operačného programu ku koncu minulého roka boli Európskej komisii odoslané žiadosti o platbu v celkovej výške 11,836 milióna eur, pričom uhradená bola dovtedy suma 10,667 milióna eur. Vlani poslalo Slovensko spolu štyri žiadosti o platbu v sume 3,993 milióna eur. Z toho v 2. polroku išlo o tri žiadosti v celkovej výške 3,057 milióna eur.

Hlavným cieľom OP INTERACT II je poskytovať podporu jednotlivým aktérom pri implementácii programov európskej teritoriálnej spolupráce. Cieľovou skupinou sú inštitúcie a orgány, ktoré boli vytvorené v Európe na riadenie týchto programov, predovšetkým riadiace orgány, spoločné technické sekretariáty, monitorovacie výbory, národné kontaktné body, certifikačné orgány a orgány auditu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona