VLÁDA: Na budúci týždeň pre jarné prázdniny nezasadne

NETKY.SK • 18 Február 2011, 12:40 • 2 min
VLÁDA: Na budúci týždeň pre jarné prázdniny nezasadne

VLÁDA: Na budúci týždeň pre jarné prázdniny nezasadne

slovakia

left justify in out

img

Vláda budúcu stredu 23. februára nezasadne. TASR to potvrdila riaditeľka tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR Ľubica Pilzová. Dôvodom sú jarné prázdniny, ktoré si na budúci týždeň užijú v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. Ministri tak majú možnosť skĺbiť svoje pracovné povinnosti s oddychom.
      Najbližšie sa kabinet stretne 2. marca. Prediskutovať by vtedy mal niekoľko bodov, ktoré sa pre neprítomnosť premiérky Ivety Radičovej na rokovaní 16. februára stiahli.
      Rozhodnúť sa má o štatúte novej Ministerskej rady. Pôjde o medziministerský poradný, konzultačný a koordinačný orgán vlády. Na jeho čelo sa postaví premiérka, ktorá bude zvolávať zasadnutia. Členmi sa stanú jednotliví ministri. Prerokovávať bude aj agendu niektorých poradných orgánov vlády, o zrušení ktorých rozhodne kabinet 2. marca. Zaniknúť má 15 zo 17 poradných orgánov, ktoré si vláda sama v minulosti zriadila. Súčasná problematika šiestich z nich prejde pod Radu pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť. Ide o rady pre národnostné menšiny a etické skupiny, pre mimovládne neziskové organizácie, pre seniorov, pre osoby so zdravotným postihnutím, pre rodovú rovnosť a výbor ministrov pre deti.
      Presunul sa tiež materiál ministerstva hospodárstva o pravidlách odmeňovania manažérov spoločností s majetkovou účasťou štátu. Výšku odmien pre členov nominovaných do predstavenstva navrhuje rezort stanoviť trojzložkovo - bude pozostávať z pevnej a variabilnej zložky a zložky ekonomického významu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies