Vláda má dnes rozhodnúť o rýchlejšom schválení zmien v obstarávaní

NETKY.SK • 11 Február 2013, 07:58 • 2 min
Vláda má dnes rozhodnúť o rýchlejšom schválení zmien v obstarávaní

Vláda má dnes rozhodnúť o rýchlejšom schválení zmien v obstarávaní - Politika Niektoré časti novely zákona o verejnom obstarávaní budú zrejme schválené v urýchlenom režime. O návrhu na prerokovanie niektorých ustanovení v skrátenom legislatívnom konaní má

slovakia

left justify in out

imgNiektoré časti novely zákona o verejnom obstarávaní budú zrejme schválené v urýchlenom režime. 

O návrhu na prerokovanie niektorých ustanovení v skrátenom legislatívnom konaní má vláda rozhodnúť na dnešnom mimoriadnom rokovaní. Ak ho odobrí, poslanci sa novelou budú zaoberať na aktuálnej schôdzi.

Podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny (Smer-SD) postup zdôvodnil tým, že v niektorých prípadoch európskych projektov by bolo vhodnejšie využiť nové pravidlá pre verejné obstarávanie. Šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), ktorý zákon predložil, tento zámer podporil. Tvrdí, že pôjde o tri opatrenia, ktoré skracujú priebeh verejného obstarávania a zároveň neboli predmetom väčšej kritiky. "V jednoduchosti ide o zjednotenie systému námietkového konania. Druhou vecou je zjednodušenie pre podnikateľov," spresnil v diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy. Po novom by tak podľa neho nemohlo brániť priebehu konania 20 námietok podaných po sebe, ale všetky problémy obstarávania sa vyhodnotia naraz, v jeho závere.

Okrem toho by mal dnes kabinet prerokovať aj stratégiu na znižovanie prachových častíc v ovzduší. Slovensko totiž tak, ako aj ďalšie európske krajiny, neplní požiadavky európskej smernice o kvalite okolitého ovzdušia a čistejšom ovzduší. Európska komisia (EK) preto voči SR vedie právne konanie. Envirorezort v stratégii upozornil, že navrhované opatrenia majú v mnohých prípadoch značné finančné požiadavky, avšak za neplnenie smernice hrozia Slovensku sankcie zo strany EK mnohonásobne vyššie. 

Vláda má na programe aj materiál, na základe ktorého by mali získať viac právomocí slovenskí vojaci, ktorí pôsobia v misii UNTSO na Blízkom východe.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies