Vláda je pripravená pomôcť sklárňam v Poltári

NETKY.SK • 7 Jún 2012, 07:08 • 2 min
Vláda je pripravená pomôcť sklárňam v Poltári

Vláda je pripravená pomôcť sklárňam v Poltári - Slovensko Vláda je podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) pripravená pomôcť sklárňam v Poltári. Upozornil však, že to nebude tak, že do sklární príde nový vlastník, zoberie štátnu pomoc a o pol roka budú sklá

slovakia

left justify in out

img

Vláda je podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) pripravená pomôcť sklárňam v Poltári. Upozornil však, že to nebude tak, že do sklární príde nový vlastník, zoberie štátnu pomoc a o pol roka budú sklárne v súčasnej situácii.
      "Dnes ráno pred rokovaním vlády rokoval minister hospodárstva Tomáš Malatinský (nominant Smeru-SD) so správcom konkurznej podstaty sklární, pričom dostal jasnú úlohu, aby prostredníctvom Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO), ako aj v súčinnosti s firmami na Slovensku, ktoré pôsobia v  oblasti výroby skla, našiel vhodného investora. Investor by dostal od štátu štátnu pomoc na to, aby sa výroba v sklárňach v Poltári mohla opätovne rozbehnúť," informoval Fico po dnešnom výjazdovom rokovaní vlády v Poltári.
      "Opakujem, nebudeme však dávať peniaze novým vlastníkom Poltáru, ktorí sa objavia odnikadiaľ. Musí to byť veľká firma, investor, ktorý pôsobí v tejto oblasti a ktorý má záujem začať opätovne výrobu v Poltári. Takejto spoločnosti je vláda SR pripravená pomôcť, za predpokladu, že sa takýto investor nájde," zdôraznil.
      Ďalší vývoj je podľa neho otázkou rokovaní s potenciálnymi záujemcami. "V prvom rade musíme vedieť, či sa vôbec nachádza na území Slovenska alebo v zahraničí niekto, kto by mal záujem vstúpiť do sklární v Poltári, kúpiť ich a rozvíjať. Od toho sa potom bude rozvíjať aj pomoc vlády SR," dodal šéf exekutívy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies