Vláda dnes zasadne v Sabinove, rozhodovať bude o akčnom pláne pre región

NETKY.SK • 22 August 2016, 07:47 • 2 min
Vláda dnes zasadne v Sabinove, rozhodovať bude o akčnom pláne pre región

SABINOV - Znížiť mieru nezamestnanosti v okrese Sabinov podporou vytvorenia 1115 pracovných miest do roku 2020 je hlavným cieľom akčného plánu, ktorý by mala schvaľovať vláda dnes popoludní na výjazdovom rokovaní v Sabinove.

slovakia

left justify in out

Z celkovej odhadovanej investície do roku 2020 v tomto okrese vo výške minimálne 82 miliónov eur predpokladá akčný plán krytie z verejných zdrojov vo výške 60 miliónov eur a 22 miliónov eur z ostatných zdrojov. Celková výška regionálneho príspevku podľa zákona o podpore najmenej rozvinutých okresov má predstavovať 3,84 milióna eur.

 

Z dlhodobého hľadiska patrí okres Sabinov k okresom s najvyššou mierou nezamestnanosti, pohybuje sa v priemere na 7. priečke na Slovensku. V Prešovskom kraji patrí okresu dlhodobo 3. priečka s najvyššou mierou nezamestnanosti, pred ním sa nachádzajú okresy Kežmarok a Svidník.

 

Vládu po šesťtýždňovej letnej prestávke čaká rušný program. Počas nasledujúcich štyroch týždňov má absolvovať deväť výjazdov do slovenských regiónov. Prvá trojdňová šnúra je na rade tento týždeň.

 

Ministri vycestujú na východ krajiny - do Prešovského a Košického kraja. V pondelok (22.8.) navštívia okres Sabinov, utorok (23.8.) okres Sobrance a v stredu (24.8.) zasadnú v Trebišove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona