Vláda dnes rozhodne v Ubli o rozvoji severovýchodného Slovenska

NETKY.SK • 12 November 2014, 08:05 • 2 min
Vláda dnes rozhodne v Ubli o rozvoji severovýchodného Slovenska

UBĽA – Vláda Slovenskej republiky bude dnes na výjazdovom rokovaní v Ubli v okrese Snina hodnotiť sociálno-ekonomickú situáciu okresov Prešov, Humenné, Medzilaborce, Snina a Stropkov. Podľa predloženého návrhu plánuje rozdeliť pre zhruba 40 obcí a miest, pre niektoré cirkvi, školy, krajskú samosprávu a Fakultnú nemocnicu v Prešove celkom dva milióny eur.

slovakia

left justify in out

Na rekonštrukciu mestskej športovej haly v Snine chce dať 443-tisíc eur. Fakultnej nemocnici v Prešove na výmenu okien a bezbariérový vstup do hlavného pavilónu plánuje uvoľniť 350-tisíc eur, rovnaká suma má pripadnúť Prešovskému samosprávnemu kraju na vybudovanie tréningovej športovej haly s umelou ľadovou plochou pre žiakov základných a stredných škôl a širokú verejnosť, v tomto prípade má ísť o združenú investíciu. Na protipovodňovú ochranu úpravou Bigovského potoka, ktorý preteká cez obec Zboj, navrhuje uvoľniť 177-tisíc eur. Hosťujúca obec Ubľa vzdialená od ukrajinsko-slovenskej hranice dva kilometre má dostať od vlády 185-tisíc eur a to na rekonštrukciu základnej školy, zdravotného strediska, na telocvičňu v exteriéri a obnovu chrámu sv. Mikuláša. Vláda plánuje finančne podporiť aj opravy obecných budov, vrátane škôl, vybudovanie autobusových čakární a cirkvám prispeje na záchranu sakrálnych predmetov. 

 

Kabinet dnes prerokuje aj návrh na vymenovanie štátneho tajomníka Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorým sa má stať Radoslav Čuha, súčasný riaditeľ Fakultnej nemocnice Jána Adama Reimana v Prešove, zároveň podpredseda Prešovského samosprávneho kraja a tiež krajský poslanec. 

 

Rokovanie vlády sa začne o 10:00 v Kultúrnom dome v Ubli. Účastníci výjazdového rokovania precestujú z Bratislavy do Uble vyše 500 kilometrov. Premiér Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák sa popoludní zúčastnia v Humennom na dvoch akciách. O 13:30 je v okresnom úrade naplánované slávnostné otvorenie klientskeho centra štátnej správy, následne o 14:15 sa majú zúčastniť na slávnostnom otvorení zrevitalizovaného parku a mestskej zóny pri hoteli Karpatia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies