Aktualizované Rokovanie vlády o dekriminalizácii drog bolo stiahnuté z programu, SNS návrh odmieta

NETKY.SK • 21 Február 2018, 12:43 • 2 min
Aktualizované Rokovanie vlády o dekriminalizácii drog bolo stiahnuté z programu, SNS návrh odmieta

BRATISLAVA - Slovensko plánuje zmeniť svoju politiku v oblasti drog. Vláda dnes nebude rokovať o dekriminalizáci drog aj napriek tomu, že to mala na programe.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií agentúry SITA predkladateľka návrhu ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská návrh stiahne z rokovania kabinetu. Na koaličnej rade sa proti schváleniu návrhu postavila Slovenská národná strana.

 

Tá odmieta legalizovať držbu tvrdých drog. Národniari tiež nechcú akceptovať, aby zákon stanovil gramáž drogy, ktorú možno prechovávať. SNS to považuje za scestné. Dohodli sa na tom lídri vládnych strán.

 

Vláda dnes mala posudzovať novú legislatívu, ktorú v zmysle programového vyhlásenia vlády pripravilo ministerstvo spravodlivosti pod vedením Lucie Žitňanskej (Most-Híd).

 

Materiál sa snaží docieliť, aby za držbu rovnakého množstva drogy boli v budúcnosti udeľované rovnaké tresty, štát sa venoval viac prevencii a so zachytenými užívateľmi pracovali odborníci. Držba nepatrného množstva drog pre vlastnú potrebu má byť prvýkrát trestaná ako priestupok a až pri recidíve v priebehu roka ako trestný čin.

 

V SNS sú presvedčení, že dôraz treba klásť na prevenciu a nie na dekriminalizáciu. Vyčítajú, že čiastočná dekriminalizácia sa má týkať aj tvrdých drog. Obávajú sa pritom, že zmeny zvýšia dopyt po zakázaných látkach a môže niekoľkonásobne narásť počet ich užívateľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies